Bodie, cel mai faimos oraş fantomă din California

Bodie este un oraş fantomă situat în California, pe versantul estic al Sierra Nevada, în comitatul Mono, la aproximativ 120 km sud-est de Lake Tahoe şi la o altitudine de 2.550 metri.

În 1859, un prospector pe nume W. S. Bodey, a descoperit aici aur şi a dat numele său unei tabere miniere. În același an însă, în luna noiembrie, Bodey a pierit într-o furtună de zăpadă, după o călătorie de aprovizionare la Monoville.

Bodie, cel mai faimos orş fantomă din California (1)

În 1876, compania Standard a descoperit un filon exploatabil și micuţa tabără minieră izolată, care nu găzduia decât câţiva prospectori s-a transformat rapid într-un oraș cu perspective care s-a numit Bodie. În total, cantitatea de aur produsă la Bodie a fost evaluată la 34 milioane de dolari.

Construit în timpul Goanei după aur din California, orașul a ajuns la o populație de 10.000 de locuitori în 1880 (era al doilea oraș din California, la acel moment), înainte de a fi abandonat treptat după două incendii devastatoare.
Ca un oraș minier aflat în plină expansiune, Bodie a avut avantajele marilor orașe, inclusiv două bănci, o fanfară, o cale ferată, o asociație de minerit și a lucrătorilor, mai multe ziare și o închisoare.

Bodie, cel mai faimos orş fantomă din California (2)

La apogeul său, Bodie număra șaizeci și cinci de saloane care şi-au deschis porțile pe strada principală lungă de aproximativ doi kilometri. Crimele, împuşcăturile, luptele și jafurile erau la ordinea zilei. O legendă spune că o fetiță, aflând că ea și familia se vor îndrepta spre Bodie, a făcut o rugăcine de noapte interesantă: “La revedere Doamne, mergem la Bodie. ”
Transporturile de aur părăseau mina având destinaţiile: Carson City şi Nevada, trecând prin Aurora, Wellington și Gardnerville. Cele mai multe expedieri erau escortate de o pază armată numeroasă.

Bodie, cel mai faimos orş fantomă din California (3)

În prezent există aproximativ 5% din clădirile de epocă. Oraşul fantomă a suferit daune enorme în 1932 din cauza unui incendiu, centru său fiind aproape în întregime distrus. Mulţi cred că oraşul ar fi bântuit şi se tem să-i prindă noaptea în el sau chiar în împrejurimi.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *