Fantoma judecătorului Jeffreys bântuie un pub

Fantoma judecătorului Jeffreys bântuie un pub
George Jeffreys

George Jeffreys (1645 – 1689, a murit la vârsta de 43 ani, în Turnul Londrei), a fost primul baron Jeffreys din Wem, membru al Consiliului Privat. A fost, de asemenea, Lord Cancelar (Lord High Steward).

Jeffreys a devenit celebru sub numele de “judecătorul spânzurat” în urma unei serii de procese (cunoscută şi ca Bloody Assizes) care a început la 26 august 1685 la Winchester, la câteva săptămâni după bătălia de la Sedgemoor şi care a pus capăt revoltei de la Monmouth,  de sub domnia lui James al II-lea.

Palmaresul acestui tânăr judecător englez este destul de impresionant şi sumbru, căci faţă de victimele lui, peste 1.400 de rebeli, nu a avut pic de milă: torturări, spânzurări, arşi de vii etc.

Fantoma judecătorului Jeffreys bântuie un pub (3)Recent, într-un pub cunoscut din Londra, Ilchester Arms, cândva frecventat şi apreciat de acest judecător sinistru, a fost făcut un clişeu în care investigatorii de paranormal au identificat pe una dintre fotografii chipul fantomatic al lui Jeffreys.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *