Magia egipteană Heka

Practica de zi cu zi

Contrar zilelor noastre, egiptenii antici amestecau continuu magia în viaţa lor cotidiană. Cel care doreşte să profeseze magia egipteană trebuie să fie conştient de puterile sale şi să înveţe manipulare energiilor. Aceste forţe magice ne par ostile, greu de controlat, pentru că gradul nostru de cunoştinţe este insuficient. Primul principiu magic este ofranda zeilor. Prin acest act se urmăreşte creaţia. Thoth, stăpânul de la Hermopolis, este maestru magiei şi al hieroglifelor.

Magia, o adevărată artă

În timpul egiptenilor antici, magia a fost privită ca o ştiinţă exactă şi strâns legată de medicină, pentru a vindeca sau preveni bolile. Sub vechiul Egipt, conceptul de magie neagră, albă sau toate celelalte nuanţe nu au existat decât pe termen scurt şi apărea mai degrabă ca un simptom al unei practici a magiei decadente. Nu există de fapt decât o formă de magie, restul nu este decât iluzionism. Există o formă de magie negativă, dar a cărei practică este ilegală. Deoarece aceasta nu este conformă cu legea lui Maat şi dăunează echilibrului, armoniei creaţiei.

Magia egipteană Heka

Pentru a practica magia egipteană

Unele principii de bază:
Aici veţi găsi indicii pentru a merge mai departe în magie, dar nu veţi găsi nicio formulă, cu excepţia formulelor din epocă, de aceea ar trebui să vă înarmaţi cu răbdare şi curaj pentru transcriere (noroc), de asemenea să înţelegeţi exact simbolistica egipteană, care este foarte importantă. Pentru a practica arta magiei, trebuie obligatoriu să cunoaşteţi manipulările energiilor. Graţie acestei cunoaşteri, manipularea diferitelor energii devine posibilă, de exemplu:
– Personalul neter
– Energiile naturii: copaci, plante, minerale…
Şi în fine o practică larg răspândită în templele din Egiptul antic, energia divină, dar asta este deja magie înaltă.
Pentru manipularea divină, trebuie să se cunoască îndemnul zeului Neter.
Textele piramidelor nu includ prea multe formule magice. Este foarte bine de a le citi cu voce tare, deoarece cuvântul le dă întreaga eficacitate, dar nu uitaţi tonul, ritmul, să fie cântate. Exprimare este importantă, desigur, dar trebuie să acordaţi importanţă şi gesturilor. Toate aceste tehnici, corect executate, dau rezultatul actului magic.

Exemple de rituri străvechi

Riturile orale sunt urmate de riturile manuale, unde formula trebuie să fie recitată peste figurina din ceară sau lut. Utilizarea de papirus şi cerneală nouă pentru a sigila un nume este o practică comună. Instrumentele sunt de multe ori nefolosite, adică noi şi pure. Puritatea ritualului este un concept important.

Ritualul de agitare a papirusului

Preotesele lui Hathor aveau un ritual muzical de o mare frumuseţe, agitau papirusurile sacre pentru a transforma energia negativă şi a o întâmpina pe zeiţa Hathor. În schimb, zeiţa aducea pe pământ bucurie.

Papirusurile protectoare

O practică comună, de asemenea, pentru a scăpa de dezastre este ca persoana să poarte un papirus al cărei text să o apere de capcane multiple.
Amuletele constituiau o practică obişnuită în Egiptul antic. Se găsesc în sticlă topită sau pietre dure (cele de argint sau aur sunt rare) pe care egiptenii, în general, le purtau în jurul gâtului. . Fiecare amuletă deţinea una sau mai multe formule, care îi dădeau puteri magice. Chiar mort fizic, corpul defunctului  purta amulete după un ritual specific. Fiecare cu o funcţie specifică pentru a proteja mumia. S-au găsit aceste formule în diverse documente, mai ales în Cartea Morţilor.
Amuleta nefer permite de a dobândi perfecţiunea şi frumuseţea.
Departe de a fi simple obiecte de cult, amuletele făceau parte din viaţa cotidiană a egiptenilor, şi i-a însoţit pe tot parcursul vieţii lor, de la naştere şi până la moarte.

Magia de Sănătate

Astăzi, magia şi medicina se opun. Egiptul antic prefera să combine ambele tehnici pentru a avea o viziune mai largă a problemei.

Magia dragostei

Adevărata magie de dragoste la egipteni cerea ca magicianul să se identifice cu Osiris, căci Isis este îndrăgostită de el şi a reuşit să-l resusciteze. Magia de “iubire” face parte din marile mistere de iniţiere, magicianul trebuie să transmute iubirea umană în energia divină. În alte practici pentru a provoca dragostea, trebuie să-i întâmpini pe cei şapte Hathor.

Deochiul

Pentru a combate deochiul, practicantul se bazează pe zei (de exemplu, zeiţa Sekhmet). Pentru a-l învinge, se pot face, de asemenea, ritualuri, instrumente cum ar fi amulete sau ochiul ouadjat, care simbolizează plenitudinea, sunt doar unele din  instrumentele folosite pentru a elimina deochiul.
Iată o formulă, de exemplu, menită să respingă un deochi:
(Inscripţie de pe capela de la Dendera)
Cuvintele care trebuiesc spuse:
“Eu sunt Isis cea Marea, Mama lui Dumnezeu, iubit de fiecare zeu.
Ochiul meu drept este pictat de picături verzi, ochiul meu stâng este pictat de picături negre. Wadj este pus pe capul meu. Vin din cer, ies din orizont ca să resping deochiul acestui templu, (…) este (…) noaptea, ziua şi în fiecare moment al zilei. Ibis este
viu şi triumfător al tuturor inamicilor.” (recitat de patru ori).
Un alt exemplu de conspiraţie pentru a respinge un deochi:
(dintr-un papirus din Noul Imperiu)
“Gura mea este pură, cuvântul meu este bun; tot ceea ce am făcut este excelent, sunt curat în tot trupul meu azi, din cauza şoimului. Am venit pentru a salva un astfel de om, născut dintr-o ea, de toată furia, de mânia oricărui zeu, de orice zeiţă, de orice spirit masculin sau feminin, de orice lucru urât şi rău. Gura ei este deschisă cu dalta cu metal ceresc cu care a fost deschisă gura zeilor, urechile sale de zei au fost deschise. Ochiul lui este din malachit. Am accelerat toate membrele sale şi toată carnea sa  care se găseşte în coiful lui Anubis; toate membrele sunt complete, tot trupul său este sănătos şi am venit la el, eu sunt Thoth, am risipi toate lucrurile urâte şi rele care s-au abătut la un astfel de om, născut dintr-o ea.”

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *