R. C. Doty, un manipulator?

Richard C. Doty s-a născut la 15 februarie 1950 la Barton (New York), fiind fiul Mariei (infirmieră) şi al lui Edward Doty şi nepot al lui Charles G. Doty, amândoi colonei ai USAF care au avut ocazia de a ancheta privind semnalarea de OZN-uri în cadrul Grupei de informare nr. 7602 a Forţelor Aeriene a SUA.

ozn-norvegia

Doty a intrat în USAF în 1968, mai întâi pentru a se integra în Poliţia de Securitate, apoi în alte posturi de securitate.

S-a căsătorit cu Sheryl K. Miles (funcţionară de bancă), şi au doi copii, Megan şi Richard Junior (născut în 1971). Trăiesc la Springer (New Mexico).

Doty a devenit agent al districtului 17 al AFOSI la baza aeriană din Kirtland. Acolo a avut acces la un raport strict secret privind multe informaţii despre EBE, sistemul lor de comunicaţie şi tehnologie avansată. El a aflat de asemenea că EBE – 1, primul extraterestru recuperat cu ocazia prăbuşirii OZN-ului de la Roswell în 1947, ar fi murit în 1952.

În 1980, AFOSI a dorit să ancheteze despre William Moore. Acesta din urmă a fost contactat la 5 septembrie de un colonel al Air Force (căruia Moore i-a dat numele de cod Falcon), superior al lui Doty, care şi l-a apropiat la rândul său la 30 septembrie. Moore a fost apoi instrumentalizat drept “sursă” sau “conductor” de informaţii (sau dezinformaţii) furnizate de Doty.

Acesta din urmă a declarat că în 1983 s-a întâlnit faţă în faţă cu un extraterestru (i-a fost prezentat ca “EBE – 2”) la o instalaţie securizată de la Los Alamos (New Mexico) venit din constelaţia Leta Reticuli. Apoi a rectificat spunând că de fapt, în faţa lui se afla un ecran şi că extraterestrul nu se afla în aceeaşi încăpere.

Începând cu 1984, Doty s-a găsit la cartierul general al Districtului 70 al AFOSI de la Weisbaden (Germania de Vest). Acolo, el a fost înrolat pentru misiuni de contra-spionaj din care una, în 1986, viza să ucidă agenţi străini care lucrau contra intereselor SUA. Dar în acest timp, şefii lui vedeau acţiunile sale ca fiind neautorizate şi i-au cerut acestuia de a părăsi AFOSI, ceea ce a făcut cu plăcere. În acelaşi an, Moore era “terminat” ca sursă teleghidată de către AFOSI.

În 1986, Daty a acceptat un post de serviciu la baza aeriană de la Kirtland la Albuquerque. Aici l-a întâlnit pe Robert Collins în 1987. Ca urmare a publicării unor documente şi a zvonului că Doty ar fi fost autorul lor, a fost anchetat de FBI, însă şi de ufologi. A părăsit definitiv USAF la 1 octombrie 1988.

4 abvioane militae si ozn

Puţin mai târziu, Daty a obţinut o diplomă în ştiinţă de la Poliţia din Chapman College (comitatul Oregon, California) şi una în administraţie publică de la Universitatea din New Mexico la Gallup.

Doty este informatorul lui William Moore, sub numele de cod Falcon, contribuind la campania de dezinformare condusă de Paul Bennewitz. El a susţinut de asemenea că o maşinărie, escortată de altele două au rămas în aer, apoi că ar fi aterizat pe baza din Fairchild. Din ele au ieşit trei extratereştri şi au vorbit cu oficialii de la bază.

Începând cu luna ianuarie 1991, Doty a lucrat ca consultat pentru DIA pentru a analiza elemente legate de OZN-uri, până în martie 1992. În 2003 a făcut studii de drept. El a mai fost acuzat de manipularea constituită prin pretinsul proiect Serpo în noiembrie 2005. A negat, fiind susţinut de colegul său Robert Collins.

În acelaşi an, cei doi au publicat cartea intitulată “Exempt from Disclosure”, în care Doty descrie că a văzut o mare farfurie zburătoare la o instalaţie secretă din Indian Springs în 1969.

 

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *