Aflat pe o înălţime de unde avea panorama satului turc Hancagiz, tânărul Engin Sungur s-a întors brusc către părinţii săi şi le-a zis cu un aer cât se poate de serios: “Este satul unde locuiam înainte”.

Micuţul părea foarte sigur. Totuşi, de la naşterea sa (cu doi ani înainte), el a trăit întotdeauna la Talva, un târg mare situat la aproximativ 4 km de Hancagiz. Era deci pentru prima oară când se confrunta cu o asemenea panoramă!

Părinţii lui sunt musulmani alevi. Contrar fraţilor lor din confesiunea sunnită, ei cred în reîncarnare. Cei doi l-au privit pe micuţ cu curiozitate şi ironie. Totuşi, l-au întrebat:

  • Al cui eşti tu fiul?
  • Sunt Naif Cicek, a răspuns el.

Şi imediat el a început să le vorbească de diverse evenimente survenite în cursul vieţii sale anterioare, de călătoria sa la Ankara cu puţin timp înaintea “morţii” sale.

Reincarnare in Turcia

Engin a devenit din ce în ce mai excitat pe parcurs ce povestea. El a insistat pentru ca părinţii să-l ducă la Hancagiz. Într-o primă fază, ei au refuzat, apoi i-au făcut pe plac.

La scurt timp, o întâlnire va confirma totuşi revelaţiile fiului lor!! Gulhan Cisek, fiica familiei evacuată de micuţul Sungur, se ducea la liceul din Tavla. Zărind-o pe fată, Engin a oprit-o şi a strigat:

  • Fiica mea! Eu sunt tatăl tău!

Fata a rămas blocată. Înainte de acest incident, nu au existat deloc contacte între cele două familii. Mama lui Engin a luat atunci decizia de a-şi duce fiul la Hancagiz în scopul de a întâlni restul “familiei”.

La vederea văduvei lui “Naif Cicek, băiatul a numit-o “soţia mea” şi a indentificat după nume pe alţi şapte membri ai familiei. Presat de întrebări, Engin a indicat imediat anumite terenuri pe care le-ar fi posedat. Şi, aşa era, cânva îi aparţinuseră. El a descris de asemenea cu precizie în ce mod fiul său, într-o zi, a mers în spatele camionului său. În fine, puţin înaintea morţii sale, în decembrie 1979, la vârsta de 54, Naif s-a dus într-adevăr la Ankara pentru a consulta un medic, aşa cum a afirmat Engin.

Dar Engin s-a născut după trei ani, la 8 octombrie 1982! Povestea lui Engin Sunur nu este un caz izolat. În lume există cel puţin 2.000 de cazuri identice de reîncarnare.

Content Protection by DMCA.com