S-a descifrat codul societăţii secrete Copial

maxresdefault

Codul Copial, un manuscris ciudat aparţinând secolului al XVIII-lea şi având 105 pagini care conțin mesaje criptate în simboluri abstracte și caractere romane, a fost descifrat cu ajutorul unui calculator, a anunțat Universitatea din California de Sud (USC ).
Misterioasa criptogramă, legată în hârtie cu brocart de aur și verde, dezvăluie ritualuri și înclinații politice ale unei societăți secrete în Germania, în urmă cu 300 de ani, precizează comunicatul apărut pe site-ul universității. Riturile detaliate în document conțin 75.000 de caractere indicând faptul că această societate era fascinată de ochi şi oftalmologie. Cu toate acestea, se pare că membrii ei nu erau medici oftalmologi.
“Această decodare a Copialului deschide o fereastră pentru studiul istoriei ideilor și a societăților secrete”, explică informaticianul Kevin Knight de la USC, unul dintre membrii echipei internaționale care a desluşit în cele din urmă secretul codului Copial.
“Istoricii cred că societățile secrete au jucat un rol în revoluții, dar această ipoteză rămâne dificil de admis din cauza faptului că multe documente sunt criptate”, a spus el.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *