Un băiat îşi aduce aminte de viaţa lui anterioară

Micuţul Cameron Macauley, 5 ani, locuieşte în Glasgow, în Scoţia cu mama și fratele lui de șase ani.
De când a început să vorbească, a început să-şi depene aşa zisele amintiri din copilăria pe care a peterecut-o pe insula Barra (una dintre reşedinţele clanului MacNeil), care se situează la 250 km  de-a lungul coastei scoțiene  şi de casa lui, un loc unde desigur nu pusese niciodată piciorul.

Ceea ce intrigă însă în cel mai înalt grad este faptul că el descrie exact acest loc ca şi cum i-ar fi perfect familiar cât și viața pe care a dus-o acolo. Plini de curiozitate şi cumva incitaţi de spusele băiatului, părinții lui s-au hotărât să viziteze insula atât de des pomenită de fiul lor.

Imediat ce a pus picioarele pe solul insulei Barra (în scoţiană se numeşte Eilean Bharraigh) din Oceanul Atlantic, băiatul şi-a schimbat caracterul și a devenit brusc fericit și în elementul său, ca și cum ar fi trăit mereu în acele locuri.

Părinții au început să facă cercetări şi primul drum l-au făcut la biroul primarului, pe care l-au chestionat dacă în trecut, o anumită familie Ritcharson a trăit acolo, pentru că acesta este numele pe care l-a menţionat în mod repetat copilul.

Un băiat îşi aduce aminte de viaţa lui anterioară

Primarul a consultat evidenţele şi a constatat că nu există nicio familie cu acest nume. Cu toate acestea, surpriză, a doua zi părinții lui au primit un telefon de la primar care le cerea să-l caute rapid. De fapt, omul reluase cercetările făcute iniţial în pripă şi într-adevăr a găsit o familie Ritcharson, dar care a trăit pe cealaltă parte a insulei.
Cameron le spusese mereu părinţilor că în viața lui anterioară a trăit într-o casă albă pe malul mării cu părinții, frații și surorile… şi că au avut un câine alb şi negru. Avioanele treceau des peste casa lor. El a oferit o mulţime de detalii despre această viață trecută şi i-a lăsat să înţeleagă că ea corespundea cu epoca de după război, cu anii 40 sau 50.

Parcă şi mai curioşi acum, părinţii lui Cameron s-au dus cu maşina la casa descrisă de fiul lor. Le era însă foarte teamă c nu cumva din cauza peisajului mult schimbat faţă de perioada în care s-au imprimat aminitrile fiului lor, acesta să fie puţin dezorientat şi să uite multe dintre detalii sau chiar să le denatureze.

În fine, ajuns la locul casei celebre, băiatul a devenit liniștit și trist, abia vorbea și nu dorea să intre. Se temea. Casa a fost deschisă special pentru ei. Copilul a fost de acord de a-i face turul și părinții au aflat şi alte detalii pe care le-a dat copilul.

De exemplu un mic obstacol care se afla pe aleea care ducea la casă și pe care copiii o numeau “pasajul secret”. Dar Cameron şi-a făcut în cele din urmă curaj ca să intre în casă și şi-a amintit doar de șemineu, ceea ce putea să pară logic întrucât mobilierul din încăperi era nou.

Cu toate acestea, a recunoscut totuși fiecare cameră a casei și chiar a precizat unde dormeau surorile sale din viaţa lui anterioară. Familia Macaulay s-a decis să meargă acasă și în zilele următoare a constatat schimbările comportamentului fiul lor care a devenit violent, în special faţă de fratelui său.
Perseverenţi, ei nu s-au lăsat şi şi-au continuat investigațiile. Un genealogist a găsit totuşi urmele familiei Ritcharson. Astfel, părinții lui Cameron au contactat pe unul dintre membrii acestei familii şi au stabili o întâlnire.
Cameron a descoperit o femeie de peste 60 de ani care putea fi… sora lui!!! Frunzărind emoţionaţi albumul de familie, au găsit elemente despre care vorbise adesea Cameron, inclusiv faimosul câine alb și negru!

Părinții lui Cameron au întrebat-o atunci pe doamnă dacă în familia sa nu murise cumva vreun copil de o boală sau un accident (credeau cu siguranță într-o reîncarnare). Dar doamna Ritcharson a răspuns că nu a existat niciodată un frate care să fi murit într-un accident.
Întrevederea ciudată dintre ei a adâncit şi mai mult misterul care plana asupra lui Cameron. Părinţii lui erau confuzi şi aveau în minte o puzderie de întrebări rămase fără răspunsuri.

Fiul lor şi-a amintit de o viaţă anterioară, aveau elemente reale şi alte în ceaţă. Nimeni nu ştie dacă a fost vorba de un vis al copilului sau de o festă jucată de mintea lui. Cu toate astea, părinţii lui admit că existau destul de multe coincidenţe cu realitatea încât să fie pur şi simplu ignorate definitiv.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *