Gândirea pozitivă ne ajută să trăim mai mult

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Pittsburgh a revizuit datele de la mai mult de 100.000 de femei cu vârsta de peste 50 de ani, începând din anul 1994. Cercetătorii au constatat că acele femei, care au raportat un mod optimist de viaţă au cu 14 la sută au mai multe şanse de a fi în continuare în viaţă şi 30 la sută mai puţine şanse ca să moară de la afecţiuni cronice.

Nu e de mirare! În conformitate cu Hilary Tindle, autorul conductor al studiului şi profesor asistent de la Universitatea de Medicin: “Oamenii optimişti au mai mulţi prieteni şi o mai mare reţea socială pe care acestea se pot baza în timpul crizelor; de asemenea, aceştia au tendinţa de a face faţă mai bine la stres, un factor de risc, care a fost asociat cu hipertensiunea arterială, boală de inimă şi moarte timpurie în studiile anterioare.” Studiul a constatat de asemenea, faptul că femeile care prezint o perspectiv cinică au avut o rată mai mare de deces în fapt, acestea au avut un 23 la sută mai mare risc de a muri de cancer. Constatările au fost raportate la American Psychosomatic Society, într-o recentă reuniune anuală.

Gândirea pozitivă ne ajută să trăim mai mult

Cercetătorilor nu le-a fost clar dacă rezultatele au ca fostă urmare a unei atitudini optimiste ajutând la reducerea stresului şi a problemelor de sănătate, sau dacă a fi optimist conduce la un stil de viaţă sănătos. De asemenea, poate fi o combinaţie a celor două, se sugerează. Alte cercetări au arătat că oamenii cu atitudini pozitive în general traduc acest lucru mai bine în sănătate, au mai ridicat puterea de rezistenţă, o îmbunătăţire a capacităţii de luptă împotriva bolii şi o viaţă mai lungă. “Oamenii optimişti sunt mai puţin susceptibili de a fuma, ei sunt mai susceptibili de a fi activi şi sunt mult mai probabil să aibă un indice de masă corporal mai mic. Toţi aceştia sunt factori de risc, care cu siguranţă, contează la durata de viaţă şi de sănătate”, spune Tindle.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *