Graalul şi Iosif din Arimatia

Iosif din Aritmatia este un personaj din Biblie puţin evocat în istoria Graalului. El a fost cel care a colectat sângele şi apa care se scurseseră din Christos la picioarele crucii sale şi martorul principal al punerii acestuia în mormânt. El a închis, conform mai multor tradiţii, cupa şi lancea împreună cu corpul lui Iisus în mormânt.

Graalul şi Iosif din Arimatia

În scriiturile sfinte se precizează că timp de 40 de ani, Josef s-a hrănit doar cu mana cerească reînoită de cupa care radia. Josef s-a dus în Egipt după ce a stat în puşcărie şi a realizat un chivot din cedru asemănătoare cu chivotul lui Moise. În evanghelia lui Nicodim se specifică faptul că Josef era sfătuit şi se întreţinea cu divinul deschizând chivotul misterios. Se pare că Josef, chivotul şi obiectele conţinute în interior: cupa, lancea, vasul şi o sabie, au fost îmbarcate şi au ajuns în Franţa, în Provence. Alte texte spun că Josef ar fi debarcat în Marea Britanie, în acelaşi timp cu invazia saxonă. În acest din urmă caz este prezentă doar cupa sacră.

Dacă Josef din Arimatia a adunat sângele şi apa lui Christos, amestecul de roşu şi verde ar fi creat armonia perfectă şi sintetică a cunoaşterii materiale reactivate prin Divin şi Sacru. Cel, sau cei, care ajung să deţină acest ansamblu vor conţine Materia, Spiritul şi Sufletul Universului.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *