Premonițiile lui Lincoln

Președintele SUA și-a prezis oare moartea? Unele dintre visele sale, (multe s-au realizat) trebuie să le luăm în serios.

Când, în 1865, Abraham Lincoln a avut prima sa experiență de premoniție, s-a confruntat cu scepticismul colaboratorilor săi. El i-a povestit lui Ward Hill Lamon, din anturajul său, un vis pe care acesta l-a notat chiar în aceeași seară. În urmă cu aproximativ 10 zile, mă culcasem foarte târziu… Curând, am început să visez. Mi se părea că sunt înconjurat de o tăcere mortală. Apoi, am auzit zgomote, ca și cum mulți oameni plângeau. Am avut impresia de a-mi fi părăsit patul și de a coborî scările.

Premonițiile lui Lincoln
Abraham Lincoln

Acolo jos, tăcerea era atât de tulburată de aceste plânsete pline de compasiune dar persoanele rămâneau invizibile. Am mers din cameră în cameră. N-am văzut pe nimeni, dar, în acest timp, ajungeau la mine aceleași plânsete lugubre de suferință cumplită.

Eram tulburat și neliniștit. Decis de a descoperi originea acestor plânsete misterioase mi-am urmat instinctul. În fața mea se înălța într-o încăpere un catafalc unde se afla un corp îmbrăact în negru. În jur, soldații păzeau catafalcul. Era de asemenea o mulțime de oameni. Unii comtemplau cu tristețe cadavrul, a cărui față era acoperită. Alții plângeau cu compasiune.

“Cine a murit la Casa Albă? am întrebat pe unul dintre soldați “Președintele”, a răspuns el. A fost ucis de un asasin.”

Câteva zile mai târziu, la 14 aprilie, Lincoln a căzut răpus de gloanțele lui John Wilker Booth. Corpul său a fost expus la Casa Albă în camera din est.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *